dimecres, 27 de maig del 2009

Periodisme "pudent"

A través de Sylvie Coyaud m'assabento de l'existència del web Stinky Journalism, literalment 'periodisme pudent'. I és que, en periodisme, de tant en tant es troben professionals corruptes. Com indiquen els autors del web, el projecte Stinky Journalism defensa una metodologia periodística més rigorosa i científica.

El web està dedicat a comentar articles i notícies --especialment de ciència-- amb errors. Però no són opinions allò que emeten, sinó una crítica raonada, basada en fets contrastats i que es poden verificar. Creuen que els professionals del periodismes també tenen l'obligació d'exposar les pràctiques mancades d'ètica dels seus col·legues en els mitjans de comunicació.

Un dels seus objectius és que el seu projecte sigui útil també als estudiants de batxillerat i d'universitat, on es troben els futurs professionals del periodisme, de la recerca i de la indústria privada.

Els temes que tracten són molt variats: sensacionalisme, errors, falsificació de dades, manipulació de fotografies, plagi, titulars enganyosos, intervius falses, propaganda política, etc.

Val la pena donar-hi un cop d'ull.