diumenge, 1 de novembre del 2009

No ho havia fet mai!

Avui he fet una cosa que encara no havia fet mai: una reunió virtual fent servir el programari de Skype. Hi han participat persones del Quebec, de Mèxic, Argentina, Camerun, Kènia, el Regne Unit, i jo mateixa (des de Barcelona). Quan em van convocar, em pensava que no me'n sortiria i quedaria fora de la reunió. Instal·lar Skype, però, va ser molt fàcil, i ahir vàrem fer una prova amb la persona que, des del Quebec, ens ha anat convocant.

Sé que hi ha molta gent que fa temps que es comunica a través de Skype i potser pensaran que sóc una ingènua, però m'ha fet molta il·lusió poder parlar al mateix temps amb gent de llocs tan allunyats... i gratis! Fa només deu o quinze anys, dues hores (el temps que ha durat la reunió) de connexió telefònica de llarga distància, amb les tarifes que cobrava aleshores la Telefònica, hauria costat un ull de la cara. I un viatge per trobar-nos en algun lloc, gairebé els dos.

La comoditat de fer la trobada sense moure's de casa ha fet que hi hagués alguna "interferència", segurament pel fet de ser diumenge. Quan parlava la dona de Londres li ha començat a sonar un telèfon i després se sentia una veu infantil que xerrotejava en anglès; quan parlava el mexicà he sentit una altra veu infantil que deia --com si es barallés de broma amb algú-- "auxilio!"; i una altra veueta venia del Camerun i ha dit dues o tres vegades "papi!". Jo tenia la gata al costat i pensava si no es posaria a miolar, però no ho ha fet.

11 comentaris:

kika ha dit...

un gran invent això de l'skype!

Raquel ha dit...

És una sort poder fer aquests coses i sense que et costi ni un duro. Això és tan estrany en el món on vivim...

No tinc la necessitat d'utilitzar l'Skype, tot i que el tinc, però sé que és una eina molt útil per poder-te comunicar sense problemes amb qualsevol persona del món.

OLGA ha dit...

Felicitats per l'estrena... Ahir a la nit els meus fills van poder parlar i veure el seu pare via skype que fa una setmana que està a Tasmania. Ens costa trobar l'hora que vagi bé a tots però realment va molt bé.
Per feina el faig servir cada dia jo... Ja sigui en xat, passant fitxers, veu o veu i imatge. Realment és una eina molt útil.

amparo ha dit...

El Skype, gran invent; jo he fet ús d'ell en alguna ocasió per a comunicar-me amb el meu home o amb la meva filla quan són a l'estranger.

A casa, i per motius de treball, qui realment fa un ús habitual d'ell és el meu home, i sí relament és així com dius, parlen i de fons es sent la veu de la resta de la família.

La lectora corrent ha dit...

Sí que és un gran invent. Ara que ja sé com va, el faré servir de tant en tant.

Mila ha dit...

Jo també el faig servir per parlar, i per VEURENS amb una amiga que viu a Alemania, es fàntastic, es com poder parlar una al costat de l'altre al sofà.

La lectora corrent ha dit...

Sí, com diu Mila, també hi ha la possibilitat que les persones que parlen es vegin, però pot ser un inconvenient, segons amb qui parlis. Si no et veuen i parles des de casa, pots fer-ho en pijama, amb una bata; però si és una reunió de feina amb gent que coneixes poc o gens, has d'estar més "presentable".

OLGA ha dit...

Ui Mercè, això no és cap problema. Sempre hi ha solucions, mira:

http://www.businessbib.net/

http://www.flickr.com/photos/52087323@N00/sets/72157594291433256/

http://www.luxist.com/2006/09/17/the-business-bib/

La lectora corrent ha dit...

Olga, gràcies pel suggeriment. He rigut molt!

De tota manera, per als homes és una bona solució, però per a les dones (o homes amb cabell llarg) hauria d'anar acompanyat d'una perruca ben pentinada.

b-2 ha dit...

Si, si és genial SKYPE, preò estareu d'acord amb mi de que està molt infrautilitzat. Si ens posessim tots d'acord ens sortiria la factura mensual molt més barata. Suposo que les companyies s'inventaran algo per treure'ns els diners.
Aquestes companyies no es poden permetre el fet de veure els seus ingressos disminuir.
Es una mica com les petroleres, gasistes etc... no poden deixar de guanyar diners. els P2P estan rebent molt i (d'alguna manera) rebra skype
salutacions i animeus amb skype

La lectora corrent ha dit...

Jo no faig gaires trucades a l'estranger i les locals i estatals em van incloses en la quota del telèfon, junt amb la connexió a Internet.

De tota manera, per a qui té parents o amics a l'estranger, val molt la pena. O per fer reunions a diverses bandes, entre unes quantes persones, també. Un gran invent!