dissabte, 7 de novembre del 2009

Forcades de nou: la ciència i l'esperit (sant?)

Un friki d'ampli espectre que sap del meu escepticisme m'informa privadament de la propera aparició pública de Teresa Forcades. De fet, em remet al bloc "Magonia. Una ventana crítica al mundo del misterio", on ho anuncia Luis Alfonso Gámez, periodista d'El Correo. Serà el 22 de novembre d'enguany (diumenge) i la conferència porta per títol: "Campanas por la gripe A". El marc que acollirà la seva conferència?: El II Congreso de Ciencia y Espíritu, que es farà a l'hotel Princesa Sofia de Barcelona el 21 i el 22.

Segons el web del congrés, en aquesta trobada es tractaran "temas de vital importancia para la Humanidad". I en descriuen alguns: "Sor Teresa Forcades, doctora y monja benedictina, junto al Dr. Miguel Pros nos aportarán datos científicos y argumentos que nos harán reflexionar sobre la probable obligatoriedad de vacunación mundial para la Gripe A. Lluís Botinas nos hablará del montaje 'Made in USA' del SIDA, Alfred Webre, ex asesor del Presidente Carter nos hablará de Exopolítica, y traemos también de Canadá a Jessica Schaw, la niña cristal que re-encarnó para dar un gran mensaje a la Humanidad."

També s'hi tractarà "la verdad sobre el 11/Septiembre y sus consecuencias, los'Chemtrails' o rastros químicos, la contaminación electromagnética que recibimos a diario, la auténtica verdad sobre la Luna como satélite artificial". La presentació acaba així: "Un congreso que puede llegar a salvar muchas vidas y algunas almas, donde no solo se denunciarán hechos sino que se aportarán múltiples soluciones. ¡Les esperamos!"

He intentat esbrinar la composició del Comitè Organitzador, però no l'he trobat. Aleshores m'he fixat en el programa, del qual he tret las impressió que era responsabilitat de Miguel Celades, que signa com a "director del Congreso" (és el primer congrés que veig que té 'director'; tots els congressos en què he participat o als quals he assistit tenien 'president'.). Però, qui és Miguel Celadas? Doncs un "assessor empresarial" barceloní, promotor d'un cotxe que fa servir aire comprimit en comptes de gasolina. Un vehicle que, segons aquesta entrevista, del març de 2007, s'hauria hagut de posar al mercat la tardor de 2008.

Entre els ponents del congrés hi ha:
  • La monja benedictina
  • Un metge naturista
  • Un economista reciclat a sociòleg (i diu que fa el doctorat sobre "¿Es el sida lo que se cree que es? Inferencias acerca de la Medicina, la Ciencia y la Sociedad Occidentales Modernas.")
  • Una cantant
  • Un botànic que es va dedicar 15 anys a les tecnologies de la informació i ara és distribuidor dels filtres electrics de contaminació electromagnètica Stetzerizer;
  • Una bioquímica que després de dedicar-se a pintar i estudiar les "ciències metafísiques" i treballar a la borsa, va fer informàtica i ara és analista-programadora
  • Un técnic superior de sistemes informàtic que dedica el seu temps lliure a investigar fenòmens paranormals, conspiracions i els fenòmens OVNI
  • Un futurista fundador de l'exopolítica
  • Un dissenyador industrial i interiorista, dibuixant i il·lustrador, professor de ioga i meditació, a més d'articulista i conferenciant
  • Una dona que no se sap quina professió té, però és experta en bloquejar-se el pericardi
  • Una especialista en "kinesiologia holística"
  • Un instructor de tècniques de desenvolupament intern i meditació que és alhora programador i professor d'informàtica
  • Una cantant que des dels 15 anys busca la "Frecuencia Delfiúnica del 'NATURAL TUNING' acordado con el diapasón 432 Hz (descubierto y afinado científicamente por Verdi), para recuperar la Música Armónica y Pitagórica del Planeta."
  • Un especialista en piramidologia, psicologia, antropologia, esoterisme i política, però que s'ha guanyat la vida cantant, escrivint, pintant quadres, explorant minerals i, des de 2001, com a empresari, venent piràmides.
"Ciència i Espíritu", que suposo que és una empresa, és al darrera de l'organització d'aquest congrés, que se celebra per segona vegada. I són els mateixos que el juliol de 2009 van celebrar un congrés d'Exopolítica, que va rebre una gran acollida per part dels mitjans de comunicació, entre els quals TV3, que li va donar cabuda en el Telenotícies i en "Els matins de TV3" (era al juliol, quan Josep Cuní era de vacances; ens queda el dubte si ell els hauria entrevistat). Vegeu què va dir al Matins el primer entrevistat en relació a l'aigua potable, humanoides i animals captats per les càmeres de fotos dels robots enviats a Mart; i el segon, sobre objectes i fragments ossis d'extraterrestres (diu que era d'un que feia 7,5 metres d'alçada!):




Els hi deuen haver anat tan bé, aquests congressos, que ja en tenen unts quants més d'anunciats per al 2010: "de maestros y guías", "de energías libres", el III "ciencia y espíritu", "encuentros en la quinta fase", el I "Ciencia y Espíritu de Madrid" i la II "Cumbre Europea de Exopolítica".

Anteriors entrades en aquest bloc sobre Teresa Forcades i la grip A:
El fenomen forcades i la grip A (08.10.2009)
Més sobre el vídeo de Teresa Forcades (19.10.2009)
Teresa Forcades arriba a Portugal (21.10.2009)


Il:lustració: Open Clip Art Library

10 comentaris:

Marieta ha dit...

El planter de ponents és de pel·lícula... Per cert, com s'aprèn a bloquejar-se el pericardi? I, no és una mica perillós?

La lectora corrent ha dit...

Marieta, això de bloquejar-se el pericardi a mi també em fa l'efecte que deu ser perillós. No és el que passa quan es té un infart?

tupperware ha dit...

Més que una pel·lícula sembla una presa de pèl. El més trist és que no ho és. Per plorar.

Jordi Cirach ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
La lectora corrent ha dit...

Veureu que hi ha un comentari eliminat. No és censura, és que no admeto propaganda dins dels comentaris. I dir que l'entrada ha interessat molt (el mateix comentari podria servir per a qualsevol entrada de qualsevol bloc) i a continuació convidar que es visiti el bloc de qui fa el comentari, ho considero propaganda.

Raquel ha dit...

Davant d'aquest acte no sé si riure o plorar... O potser plorar mentre ric...
El que sí sé és que la llista de persones que hi participaran, semblen personatges d'una sèrie d'aquestes de riure fàcil.

En fi...

Unknown ha dit...

Benvolguda Lectora Corrent,
Un plaer per mi haver conegut i gaudit del vostre blog. Tot un descobriment que, malauradament, he trigat en fer.
Una gran tranquilitat i restauració de la meva fé en el fet que el dialeg educat i serè es possible, fins i tot a la xarxa!
Tot i que malauradament anem de bolid amb el problema (real) de la grip, ben segur que podre compartir amb vosaltres algunes experiencies i reflexions.
Enhorabona i ànims!
Toni Trilla

La lectora corrent ha dit...

Antoni, si ets l'Antoni Trilla epidemiòleg, és un honor per a aquesta lectora corrent rebre un comentari teu. vaig sentir molt no poder participar en l'acte sobre la nova grip que es va fer al Col·legi de Periodistes el setembre, però recordaràs que es va haver de canviar la data. Jo tenia un congrés fora de Barcelona i em va ser impossible quedar-me.

Segueixo amb interès els esdeveniments relacionats amb l'evolució de la nova grip i espero que la ciutadania escolti finalment la veu de la raó.

Unknown ha dit...

Lectora corrent,

Soc "realment" en Toni Trilla, epidemioleg aficionat i ara "expert gripos" (circumstàncies obliguen...)
L'honor es meu al haver-me afegit al teu blog.
Avui a la tarde tenim un debat amb els meus estudiants de Medicina de la UB sobre vacuna si/vacuna no. El meu "oponent" es el prof. J.R. Laporte.
Sembla que, circumstàncies especials, fan que es possible que hi assisteixi també com espectadora la Teresa Forcades, atés que TV3 l'ha convidat a un programa aquesta nit ("Banda Ampla") on també hi anirem el Dr. Laporte i jo mateix, entre d'altres professionals i ciutadans.
Ja veurem que en treiem de bó...
Cordialment,
Toni Trilla

Juan S ha dit...

Enhorabona pel teu blog. Ens fa falta un poc de cordura a la xarxa, cada dia més invadida per frikis. És increible la volada que arriba a prendre un bulo divulgat per Youtube. Hi ha gent que defensa a mort a la monjeta només perquè parla amb molta humiltat. Encara que digui disbarats...és igual. Du hàbit i és húmil com una espardenya i l'hem de creure.