dimecres, 15 de juny del 2011

No és això companys, no és això...

Quina llàstima! Tota la credibilitat i la confiança que els indignitats i les indignades es podien haver guanyat en la societat en un mes l'han enviada en orris en unes hores. Com ha dit Artur Mas en la seva compareixença davant la premsa, "no és el mateix estar indignats que actuar amb indignitat".

Fa unes setmanes em queixava en aquest bloc de l'actuació de la policia a la plaça de Catalunya. Continuo pensant que allò va ser lamentable, però això no treu que ara consideri que els indignats han ultrapassat els límits d'allò que és tolerable i que s'han atribuït una representativitat que no tenen quan han intentat evitar l'entrada dels diputats al Parlament, arribant fins i tot a l'agressió personal. Si això és la democràcia real que propugnen, em quedo amb l'altra, la democràcia que malgrat els seus defectes garanteix que la gent pugui expressar-se lliurement i que les institucions puguin dur a terme les seves funcions. Volen una democràcia real, però fan servir mètodes antidemocràtics.

Ho sento, però ho havia de dir.

A Twitter, l'etiqueta #joambelparlament és avui la més popular (en diuen tren topic) en tot l'Estat.

Actualització (15.06.2011, 19.00)
Si el que he llegit en el web de La Vanguardia és cert, demostra una manca absoluta de sensibilitat envers les persones discapacitades. El diari diu que un grup dels indignats que volien impedir el pas als diputats ha sacsejat Josep M. Llop, diputat invident i han intentat prendre-li el gos pigall que sempre l'acompanya. El diputat Jordi Turull, que anava amb Llop, ha dit que, quan ha retret als atacants el que estaven fent, li han respost que Llop, encara que sigui cec és un diputat: i de Convergència!, com si això justifiqués el seu atac. Estic indignadíssima amb aquests indignats.

Entrades relacionades:
- La batalla d'en Puig (27.05.2011)
- Més sobre l'acampada (22.05.2011)
- Amb Nadia a la plaça de Catalunya (20.05.2011)
- L'#acampadabcn (19.05.2011)

7 comentaris:

rubenpermuy ha dit...

Estic amb tu Mercè: els arguments defensats amb violència, deixen de tenir valor.

Júlia ha dit...

No entenc que encara hi hagi qui vulgui defensar segons què. No dubto que en 'la massa' hi deu haver un sector raonable i entenimentat però si no prenen la iniciativa fent algun tipus de declaració perdran la credibilitat que havien aconseguit al principi.

Lectora corrent ha dit...

Gracies Rubén, Júlia pels vostres comentaris. A Twitter algunes persones m'han replicat dient-me que els violents a la Ciutadella eren quatre gats, que ells són pacifistes, que els incidents s'han amplificat i que la informació s'ha manipulat.

Encara que els que han intentat agredir físicament els diputats i diputades hagin estat quatre gats, la intenció del grup era impedir que els diputats entressin avui al Parlament. Això és ser pacifista i demòcrata?

Marga BC ha dit...

Doncs jo em quedo amb les paraules d'Arcadi Oliveres que avui ha condemnat la violència, però continua donant suport al moviment.

Júlia ha dit...

Doncs deuen manipular molt bé per fer que quatre gats semblin una massa arrauxada i perillosa. Es trist que no es vulgui reconèixer la realitat i es justifiqui tot això sigui com sigui.

Anònim ha dit...

Potser hauries de recordar al Mas que ells van fer quelcom semblant:

Artículo de 1984: Militantes de CIU toman el Parlament y amenazan de muerte a diputados socialistas

Anònim ha dit...

Respecte Josep M. Llop, hi ha un vídeo on no el deixen passar, però ningú li intenta prendre el gos ni molt menys l'han sacsejat... Deixeu d'usar al pobre Josep M. Llop.

Fixeu-vos en el minut 5:15 d'aquest vídeo:

http://www.youtube.com/watch?v=Smd1mmQPKyw#at=315


Per cert a la resta del vídeo si que es veu molt mossos pagant gent que marxa corrents. I em pregunto, si kja estan marxant corrents cal donar-los cops de porra? Al minut 6:35 es veu com un policia pega amb el mànec de la porra...


Per altre costat, Felip Puig posa en marxa un dispositiu amb tants policies i no és capaç de trucar als diputats per dir-los que no s'enfrontin sols als manifestants...