dimecres, 11 de setembre del 2013

El futur ha començat

Avui aniré a dormir amb la impressió que el futur ja ha començat. Però no sé si creure-m'ho, perquè l'11 de setembre de 2012 vaig tenir la mateixa impressió i a mesura que passaven els mesos veia allunyar-se aquell futur. Ha estat un dia de reivindicació, però de manera festiva. No he hagut de fer cap esforç per anar a la cadena catalana; el tram que em corresponia era a menys de 200 metres de casa meva. Semblava que tot el veïnat hagués baixat al carrer. Allò, més que una cadena era una manifestació. El tram zero deu haver tingut més participants que cap altre.

Travessera de les Corts, Barcelona

Després de dinar m'he posat ja la samarreta groga. Fins a aquest matí em pensava que hauria d'anar d'un altre color. Havia tingut samarretes grogues, però fa uns mesos les vaig reciclar i en vaig fer trapillo per fer catifes. Aquests últims dies he voltat per les botigues xineses del barri i a totes s'havien exhaurit les samarretes grogues. Finalment aquest matí, en baixar a comprar els diaris, he vist que el quiosquer en tenia (deu haver fet un bon negoci, perquè el preu era més propi dels grans magatzems de la plaça Maria Cristina que de les botigues xineses).  Poc després de les quatre he fet cap al meu tram; la gent s'estava ja situant i a poc a poc el carrer s'ha anat omplint de persones de totes les edats i condicions: gent gran i madura, jovent, mainada; persones que s'havien dut cadiretes plegables per les dificultats de mobilitat; d'altres en cadira de rodes; bebès penjats en motxilles porta-bebès, criatures en cotxet...

Comença a omplir-se

He trobat unes dones del grup "Mou-te", de les Corts, que també tenien assignat el mateix tram que jo, i m'he quedat amb elles. Mentre esperàvem que es fes l'hora ha passat un grup de tabalers, potser eren els dels Diables de Les Corts. He pensat si aquell 11 de setembre que rememorem també s'hauria sentit un redoblar de tambors per la ciutat.

La lectora corrent amb algunes dones de "Mou-te"


L'acte ha estat molt ben organitzat. Persones voluntàries amb armilles de color verd --si haguessin estat grogues, com solen ser aquestes armilles, hauria estat difícil distingir-les dels participants a la cadena-- indicaven què calia fer, on calia situar la cadena i a mesura que el fotògraf s'apropava, anava avisant perquè la gent es preparés. Diuen que posaran la gigafoto en un web i que podrem buscar-nos a través del número del tram on érem. Aleshores podré dir sense que ningú m'ho pugui rebatre: "Jo hi vaig ser."

Preparats per a la foto

Alguns detalls de la cadena i els seus protagonistes:

Independentista de cap a peus


Gos independentista



La Penya Blaugrana de Les Corts



Ho volen dir al món
Fotos: M. Piqueras

4 comentaris:

Clidice ha dit...

Un dia per recordar, passi el que passi. I els anem sumant. Sembla com si els catalans, societat civil per excel·lència i històricament poc donats a la submissió, per moltes bajanades que ens vulguin vendre els unionistes d'un i altre bàndol, ens hàgim despertat del son dels segles. Benvingut sia el futur que sigui, mentre sigui decidit pel poble.

Montse Vallmitjana ha dit...

Molt maques les fotos

Mercè Piqueras ha dit...

Sí, Clídice, crec que serà un altre dia històric del poble català. I com bé dius, és aquest poble el que ha de decidir el seu futur.

Montse, quants milions de fotos no es devien fer ahir? Aquesta és la diferència d'altres diades de fa anys. La tecnologia ha fet possible que el record de la cadena no quedi únicament en la ment de les persones que van participar-hi o la van seguir pels mitjans.

fra miquel ha dit...

Va ser un gran dia, Mercè. Jo vaig baixar a Amposta, deien que hi faltava gent, però ens vam trobar que hauriem pogut fer dues o tres cadenes.
http://bancambvistes.blogspot.com.es/2013/09/via-catalana-12-imatges.html

I a banda de visitar a qui conec que hi viu Vam aprofitar per fer turisme ;o)
http://llibreprimer.blogspot.com.es/2013/09/el-delta-de-lebre-ii.html

Jo també era un poc escèptic. No em refio dels partits, que han pujat al carro pressionats per la gentada que es manifesta i no pels seus veritables interessos.
Però veig que la gent va responent.
Ara ja queda menys pel tri-centenari...
B7s