dimarts, 11 de juny del 2013

La comissaria virtual (70): Estiu amb nens

El diari ARA anuncia, per al proper cap de setmana, la venda d'una guia titulada Estiu amb nens, que informa sobre 160 activitats de lleure que s'organitzen a Catalunya, les Illes, el País Valencià i Andorra.



Però, estiu... només amb nens? I amb nenes, no? El diari no deu tenir un llibre d'estil amb normes per evitar el llenguatge sexista? En aquest cas, a més, no cal pensar-hi massa; el català té prou recursos per evitar el llenguatge sexista sense haver de fer servir el masculí i el femení ("nens i nenes" o "nenes i nens"). Per què no "Estiu amb mainada"? O "amb quitxalla"? O "amb canalla"? O "amb criatures"?

2 comentaris:

Josep ha dit...

Això mateix estic cansat de dir-ho, no per aquest diari, sinó en general. Igual que em queixo moltes vegades que allò de: catalans i catalanes, treballadors i treballadores.
Una abraçada.

Mercè Piqueras ha dit...

Josep, a mi, allò de catalans i catalanes no em molesta, excepte que es vagi repetint contínuament. Moltes vegades, com en el cas dels nens i nenes, hi altres recursos per evitar la duplicació masculí/femení i alhora fer servir un llenguatge no sexista.