dilluns, 8 d’abril del 2013

La Razón confon Ada Colau?

Avui se'n parla a les xarxes socials: en un article de La Razón sobre d'Ada Colau, la imatge que han posat per il·lustrar-lo no correspon a l'Ada Colau real; és una foto de la caracterització que n'ha fet Agnès Busquets a Polònia.

L'Ada Colau que acompanya l'article de La Razón

L'Ada Colau real

La meva primera impressió ha estat la mateixa que he llegit per tot arreu: quina pifiada, aquesta gent!, com poden haver confós el personatge de la caricatura amb el real? Però després de rumiar-hi, tinc dubtes si ha estat un confusió o si han posat expressament la foto del Polònia. Per una banda, perquè posant-hi la caricatura accentuen la crítica que fa l'autor de l'article, que comenta les "majaderías" que diu la Colau --a qui defineix com a "populista líder antipopular"-- i els seus "obsesivos ataques a la libertad de información". A més, si hagués estat una pifiada, tan bon punt s'ha començat a estendre per les xarxes socials, ho haurien corregit i hi haurien posat una foto real.

Amb això ja n'hi hauria prou, però també podria ser una tàctica de "markèting" virtual. Únicament molt de tant en tant entro en el web de La Razón i, quan ho faig, sol ser perquè algú n'ha comentat algun article, com avui, que fins i tot Ferran Monegal en parla a El Periódico. És possible que hi hagi més gent que tampoc es miri aquest diari de manera habitual i avui ho hagi fet empesa per la curiositat, com jo mateixa. Segons es pot veure a la pàgina web on hi ha la foto falsa, en el moment que escric això, l'article ha estat difós per Twitter 431 vegades i, amb una mirada ràpida als tuits, m'ha semblat que no eren pas per elogiar-lo, sinó per riure's de la confusió del diari. Però el cas és que se'n parla i que molta gent inclou l'enllaç a la pàgina. Jo mateixa li estic dedicant una entrada en aquest blog i també n'he posat l'enllaç. O sigui, que potser els estic seguint el joc.

Si voleu veure l'esquetx de Polònia on surt Ada Colau / Agnès Busquets:


2 comentaris:

zel ha dit...

No em va agradar gens el gag del Polònia, i no seguiré l'enllaç...

Mercè Piqueras ha dit...

Zel, el gag és una caricatura del que està passant i crec que els que hi surten més mal parats --i tenen bons motius per sortir-ne així-- són el ministre i el diputat.