diumenge, 13 de gener del 2013

El meu visitant: un tallarol capnegre?

Em sembla que és una femella de tallarol capnegre; si més no s'assembla molt al de la foto que l'hivern passat em va enviar José Luis Gallego quan va començar a venir aquest moixó (o un altre d'igual) a menjar al meu balcó.

Tallerol capnegre (Sylvia melanocephala)?, femella.
Com li podria fer entendre que, encara que jo em mogui per allà, no li penso fer mal?; al contrari, que sóc qui li posa les larves d'insectes que troba a la menjadora i damunt d'alguns testos del balcó? No he pogut fer-li més que aquesta foto quan el moixó era en una taulada que hi ha prop del balcó. Quan s'ha adonat que hi havia algú per allà ha arrencat el vol. I quan uns minuts després ha vingut a la menjadora, tan bon punt ha notat que la cortina es movia, ha marxat de nou. De bona gana faria un forat a la cortina i posaria la càmera amb un trípode enfocant la menjadora a través del forat.

Foto: M. Piqueras, 13.01.2013

3 comentaris:

Marta ha dit...

Mercè fa un any que tinc adoptat aquest visitant al meu balcó. Ara ja em porta la família. Mira quin apunt vaig fer el 24 de gener del 2012:

http://todoreh.blogspot.com.es/2012/01/compas-despera.html

El tinc també filmat. A veure si tu també tens aquesta sort

Marta ha dit...

He trobat la filmació!

http://todoreh.blogspot.com.es/2012/01/compas-despera-ii.html

Mercè Piqueras ha dit...

Ja ho he vist, Marta. Quina sort poder-lo filmar! Però ell et veia? El de la filmació sembla un mascle; té el cap molt fosc. El "meu" el té de color gris, sembla una femella. Em va dir el José Luis Gallego que segurament més endavant vindrien els dos, mascle i femella.