dissabte, 15 de setembre del 2007

Dedicatòries. Dones que no has conegut


"Dedicatòries. Dones que no has conegut" és el títol del projecte que va guanyar l'edició del 2007 del Premi biennal M. Àngels Rivas Ureña, que convoca la Comissió per a la Igualtat del districte de Les Corts.

El projecte intenta posar a l'abast del públic històries de dones que no han estat famoses però que tenen al seu darrere una història que val la pena que es conegui. Potser perquè van ser testimonis de fets que ja són històrics, perquè van influir en la vida --professional o personal-- de la persona que les recorda, perquè han estat heroïnes anònimes, perquè van posar un granet d'arena en un moviment reivindicatiu que després ha tirat endavant, perquè han estat dones atípiques i avançades de la seva generació, perquè han estat el suport d'algun "gran" home, perquè han estat grans artistes que no han desenvolupat professionalment les seves dots artístiques, perquè han sacrificat la seva vida per la família,...

Perquè el projecte tingui èxit és necessària la col·laboració d'altres persones --dones i homes-- que tinguin ganes d'explicar la història de la dona anònima que volen recordar. En el web del
projecte
hi ha més informació per saber com participar-hi i alguns exemples d'històries de dones recordades. Encara no hi ha aportacions externes, però esperem que aviat comencin a publicar-se.

La participació en aquest projecte, fent pública la història d'una dona anònima, pot ser un homenatge per a aquestes dones anònimes que han marcat les vides de moltes persones. Els noms de les protagonistes d'aquestes històries poden fer-se públics o se'n pot mantenir l'anonimat, segons decideixi qui n'envia la història. Com també pot mantenir-se l'anonimat de la persona que envia el text.