En el bloc Historias de la ciencia, Fernando del Alamo hi té un apunt sobre els científics faldillers (mujeriegos), que dedica a tres científics molt coneguts dels quals se sabia que tenien una gran afició a les dones.
Un dels investigadors faldillers que esmenta del Alamo és el cristal·lògraf britànic John Desmond Bernal (1901-1971), de Birkbeck College University of London, amb el qual va treballar Rosalind Franklin quan va deixar King's College London, el 1953. He recordat una anècdota sobre Bernal que Brenda Maddox refereix en el seu llibre Rosalind Franklin. The Dark Lady of DNA, una excel·lent i molt ben documentada biografia de Franklin.
Explica Maddox que Bernal, un home que físicament no era gens atractiu, va tenir nombroses amants i en el seu temps es contaven moltes històries i acudits relacionats amb la seva afició a les faldilles. Per exemple, a la pregunta " per què hi ha tantes dones treballant en cristal·lografia?", es responia "perquè Bernal és cristal·lògraf". Una història --que podria ser llegenda-- diu que Dina Fankuchen, la dona d'un científic nord-americà (Isadore Fankuchen) que va col·laborar amb Bernal, era fidel al seu marit i va fundar, en broma, una societat que va anomenar "Dones que no han anat al llit amb Bernal". Ella en seria presidenta i la secretària de Bernal en seria tresorera. Quan els Fankuchen van tornar als Estats Units, un dia Dina va rebre un telegrama de la secretària de Bernal que deia: "Ara ets presidenta I tresorera de la societat."
4 comentaris:
Que bo. M'ha fet riure molt!
Clara
Molt bo! Mercè, t'he deixat un petit regal al meu blog.
Molt bona :-)
Tinc le llibre a casa, però el meu anglès no es com per tirar coets ...
Gràcies per l'enllaç.
Salut!
A Omalaled:
Crec que havia de posar-hi l'enllaç. Per una banda, perquè el teu apunt sobre els científics faldillers em va fer recordar la història de Bernal i aquell club tan singular. Per altra banda, perquè val la pena que més gent conegui el teu bloc.
Publica un comentari a l'entrada