Valerio Pagliarino, inventor del Laserwan |
Aquest estudiant és Valerio Pagliarino, que viu a Castelnuovo Calcea, un poble de 783 habitants de la província d'Asti, en el el Piemont, al nord d'Itàlia. El 2015, Valerio va guanyar el primer premi de l'Italian Scratch Festival, un concurs de programació informàtica basada en el llenguatge Scratch. Va crear un software que permet transformar el propi ordinador en un instrument musical i executar composicions molt complexes que necessiten teclat, mesclador i analitzadors.
Fibra òptica (Wikimedia Commons) |
Una professora del Valerio, abans de saber res del seu projecte, va proposar-li que participés en un concurs d'àmbit estatal per a joves científics. Això era abans de Nadal de 2015 i el termini per presentar el projecte al concurs era a mitjans de febrer de 2016. Quan la professora va llegir la memòria del projecte "Laserwan" desenvolupat pel Valerio va aconsellar-li que el patentés immediatament. La petició de la patent ja està feta i l'invent ha guanyat el concurs italià al millor projecte sobre les tecnologies de la comunicació. Això fa possible que Valerio representi Itàlia en el Concurs Europeu per a Joves Científics (EUCYS, de l'anglès European Union Contest for Young Scientists), que se celebrarà a Brussel·les el mes de setembre.
Des de fa dos anys, el Govern italià fa gestions amb Telecom i Enel per aconseguir millorar la connexió a Internet en tot el territori. Segons el diari Libero, amb qui hauria de tractar ara és amb l'inventor del Laserwan. De tota manera, qui sap si no li haurà de canviar el nom. És el mateix que té una empresa de Xile que utilitza tecnologia làser per a les seves activitats de gravat, realització de maquetes, caixes i envasos i tapes de llibre, entre d'altres.
Potser us interessarà:
- Lo studente di Asti che porta la banda larga nei paesini grazie alla tecnologia laser, de Riccardo Coletti. La Stampa 24.04.2016
- Un ragazzo di Asti può battere Enel e Telecom sulla banda larga, publicat a Libero (25.04.2016). Vis a través de pressreader.com
4 comentaris:
Molt interessant, espero que no posin traves a les millores, com sol passar...
Transmetre a 1 m de distàcia és possible. A 1 km m'agradaria veure-ho: un comandament a distància no transmet més enllà d'una dotzena de metres. El concepte és evident, la realització no me la crec, per ara.
En els llocs on he trobat informació sobre aquest treball no especifica les característiques de l'invent i penso que això potser sigui perquè n'ha sol·licitat la patent. Sembla que ho ha provat amb la transmissió d'una pel·lícula, però tampoc no especifica a quina distància es trobava el servidor emissor del receptor. Diu que un problema que hi pot haver per a la transmissió és la boira, però que ha trobat també la solució per "foradar" els bancs de boira. Caldrà veure-ho.
Un invent molt interessant, sense dubte, i esperançador, sobretot per als poblets menuts, que com el meu no arriba la fibra òptica.
Publica un comentari a l'entrada