Ahir, en el vestíbul d'un cinema, vaig agafar un exemplar de la revista Barcelona Metropolitan, aquesta publicació en anglès adreçada principalment a la població estrangera de parla anglesa de Barcelona, però que duu sempre informació interessant també per als "locals".
Aquesta revista és de distribució gratuïta i viu --i suposo que molt bé-- dels anuncis, molt nombrosos. Hi ha una secció anomenada Groups and Clubs, que m'ha cridat l'atenció per la varietat de grups, clubs, associacions i altres col·lectius que pot trobar a Barcelona algú que parli anglès. N'hi ha que tenen un fons religiós, com grups cristians, testimonis de Jeovah, quàquers, jueus (s'anuncia la sinagoga del carrer Avenir), musulmans (anuncien un parell de mesquites), adventistes del setè dia, anglicans, budistes, o la comunitat Bahai catalana. Hi ha el club dels "Amics dels Arbres", un grup de pacients d'hipertiroidisme, un club on se juga a lacrosse, que és un joc en què els jugadors o jugadores fan servir una mena de pala matamosques per moure la pilota; d'altres per a jugar a cricket,a rugby, a tennis; clubs on es troben persones interessades per la cultura amazigh (berber) o per les pel·lícules de Bollywood; grups de promoció de la lactància; associacions d'alcohòlics o de narcòtics anònims i una altra per a les persones afectades per l'alcoholime d'altri; xarxes de dones soles, de dones amb mainada, de dones lesbianes; grups de teatre d'aficionats, grups d'il·lustradors professionals i aficionats; col·lectius interessats per l'homeopatia i altres teràpies alternatives; reunions per tractar d'escriptura creativa o poesia; clubs de singles i de supersingles (?) o de persones que es troben per fer amistat sense que s'indiqui la necessitat que no tinguin lligams de parella; grups de pares i mares que volen educar la mainada a casa, sense dur-los a escola...
I moltes altres activitats que ultrapassen l'àrea dels angloparlants perquè anuncien associacions per a persones daneses, russes, franceses, etc. I és que Barcelona és ara una ciutat on hi ha gent originària de molts països. Curiosament no recordo haver vist cap anunci relacionat amb persones de nacionalitat italiana, tot i que la colònia italiana de Barcelona és la més nombrosa entre les persones procedents de països de l'Unió Europea. Potser perquè italians i italianes se senten com a casa seva a Barcelona? Potser perquè en ser l'italià una llengua bastant semblant al castellà i al català no busquen informació en revistes de parla anglesa?
Ciao, tutto bene? Passavo di qui...
ResponEliminaCome va, corsaro del gusto? Pensavo tu fossi in vacanza, ma ora ho spcoperto che hai traslocato blog.
ResponElimina