dimarts, 12 d’octubre del 2010

Talar boscos per combatre la prostitució

Quina és la millor manera d'eliminar la prostitució en una zona boscosa on prostitutes i clients aprofiten  l'aixopluc i privadesa que els arbres i arbusts els proporcionen per anar per feina? Naturalment, talar el bosc! Si més no això és el que van aprovar de fer els municipis afectats per aquest problema i el govern regional de l'Abruzzo, en el centre d'Itàlia. Per saber quant de temps caldrà per arrasar el bosc i netejar la zona, ja han fet una prova en una superfície de tres hectàrees i s'ha calculat que es trigarà uns tres mesos per completar la tala i neteja de les 28 hectàrees de bosc que ha de desaparèixer

La notícia corre avui en alguns mitjans italians, si bé ja s'estava covant fa algun temps perquè la notícia ja sortia el proppassat 26 de setembre en el diari Il Centro, a l'edició de Pescara. El bosc està situat entre el riu Tronto i la carretera, i des de fa anys sembla ser que serveix de prostíbul a l'aire lliure i també d'abocador. Un dels municipis afectats, que es diu Controguerra (quin nom, per a un poble!), havia instal·lat cartells en què diu: "prohibit contractar prestacions sexuals en tot el territori municipal" però no servien de res. I els veïns n'estan més que tips de la prostitució de la porqueria que s'acumula en aquella zona: matalassos i brossa de tota mena que deixen les prostitutes i els seus clients, i objectes i bosses de brossa que  hi llencen la gent que passa per la carretera.

Les reaccions que ha provocat la notícia han estat diverses. El representant d'un grup ecologista local suggereix que, per eliminar el problema definitivament, a més de tallar els arbres i la resta de vegetació, tallin també els òrgans masculins que s'empren en aquestes transaccions. En aquest cas, seria molt escaient aquell refrany català que diu "morta la cuca, mort el verí".

D'aquesta talada massiva, en parla també un bloc del diari La Repubblica, que ha provocat comentaris molt diversos. La majoria són de crítica per la decisió d'aquests pobles, i n'hi ha que sospiten que al darrere no hi hagi algun projecte especulatiu. Però hi ha qui diu que la gent que critica la mesura no sap de què parla i que allò no és pròpiament un bosc, però que, si cal tallar arbres per eliminar tota aquella porqueria, doncs que els tallin. Un altre, que és ciclista, diu que està tip d'haver d'anar esquivant preservatius, llaunes i claus de les restes de palets amb què fan fogueres, a més del perill que qualsevol cotxe de sobte faci un gir de 180 graus per tornar enrere quan algun "putero" descobreix, tot passant, el que hi ha en el bosc.

A Catalunya hi ha municipis que pateixen també aquest problema. Espero que no prenguin exemple de Controguerra i els pobles veïns.

4 comentaris:

  1. Aixó és resoldre problemes provocant-ne més afegits. Sumar.

    ResponElimina
  2. És que això d'Itàlia és gairebé un còmic ja. Si no fos perquè tot allò tan surrealista que decideixen acaba afectant a la població. :(

    ResponElimina
  3. Recordo que, durant un viatge que vaig fer a Itàlia fa anys, vaig coincidir amb una jornada anual que organitzava una fundació de protecció de la natura. Venien plantetes per recollir diners per comprar boscos. Més que vendre-les, era un regal per a la gent que feia donatius per a aquella causa.

    Em sembla que ja havien comprat bastants boscos en zones on temien que podia especular-se per fer-hi per exemple urbanitzacions o algun altre tipus de construcció que signifiqués la pèrdua del bosc.

    Quina diferència amb el projecte de Controguerra!

    ResponElimina