Amb la notícia del greu terratrèmol que va patir Itàlia la nit del 5 al 6 d'abril, ens arriba també la notícia que Giampaolo Giuliani, investigador del Laboratori Nacional de Física del Gran Sasso, havia predit que es produiria aquest terratrèmol. Tanmateix, va ser obligat a retirar la seva previsió del web on ho havia anunciat i va ser acusat d'alarmista. Segons La Repubblica, el 31 de març. el cap de protecció civil va dir que "hi ha gent que es diverteix a escampar notícies i alarmes sense cap fonament."
Javier Armentia, en el seu bloc, comenta aquestes prediccions i explica que Giuliani no anava desencaminat, tot i que ell també creu que la predicció era alarmista perquè no és possible predir amb precisió el lloc i el moment en què es produirà el terratrèmol, ni tampoc la seva intensitat i altres característiques. De tota manera, opina que les autoritats haurien hagut de tenir en comtpe la predicció de Giuliani i preparar un pla preventiu per si de cas.
En llegir tot això he pensat que si només es poguessin fer públiques les previsions de fenòmens naturals que es tè la certesa que es produiran, no se'n faria cap. Els homes i dones del temps podrien plegar tots. De vegades ens han alertat de gotes fredes i altres situacions que podien causar inundacions o grans nevades i després no ha passat res. Però altres vegades les prediccions han estat encertades i la previsió ha estat molt útil per evitar desgràcies.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada