Els bolets poden ser un excel·lent complement de la nostra alimentació, i no em refereixo únicament al seu sabor o aroma, sinó al benefici que poden aportar a la nostra salut. Entre els seus efectes positius, poden regular el sistema immunitari, el nivell de colesterol o la tensió arterial. A més, hi ha estudis que avalen que la ingesta quotidiana o frequent d'alguns bolets pot prevenir algunes malalties del cor o fins i tot el càncer.
Algunes de les propietats dels bolets serien suficients per poder considerar-los aliments funcionals:
- Són reguladors biològics de diverses funcions de l'organisme.
- Modulen el funcionament del sistema immunitari (augmenten les defenses)
- Mantenen l'homeòstasi o equilibri de l'organisme.
- Regulen els bioritmes.
- Prevenen i curen diversos tipus de càncer.
- Fan baixar els nivells de colesterol.
- Són agents antitrombòtics (anticoagulants).
- Són agents antidiabètics.
- Ajuden a combatre la hipertensió arterial.
El conferenciant, Josep Piqueras, és metge hematòleg, micòleg aficionat, especialista en toxicologia de fongs, i els darrers anys s'ha interessat per les propietats beneficioses d'aquests éssers vius tan particulars, que tenen característiques compartides amb les plantes i d'altres que els apropen més als animals.
Nota: Els bolets de la foto de l'anunci de la conferència són xiitake, un bolet d'origen asiàtic, que ara es cultiva aquí. N'hi ha durant tot l'any i a un preu molt assequible.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada