dilluns, 22 d’agost del 2011

Enric Valor, cent anys

No conec bé l'obra d'Enric Valor (1911-2000), i no em sento amb capacitat per fer-ne una glossa. Però vull afegir-me a l'homenatge que el món blocaire li ret el dia que es compleixen cent anys del seu naixement.

Wordle: Enric Valor Record d'hivern

Aquest núvol de paraules està fet amb els mots del primer paràgraf de "Record d'hivern", del llibre "Paraula de la Terra", recull d'escrits publicat per la Universitat de València amb motiu de la investidura d'Enric Valor  com a Doctor Honoris Causa d'aquella Universitat. El paràgraf diu:
Sembla per enfora que això de «terreny valencià» s’agermana a la meravella amb la idea de terres càlides, amb plantats de tarongerals, arrossars i moscatell… Tot això de l’horta i les seues papellonenques barraques, les màrgens carregades de canyars, els sequiols, els vilatges amagats davall la verdor…, tot això, dic, és una pinzellada, un traç original i vigorós, que sembla devegades atraure’s tota l’atenció i fer-nos una mica oblidar que, dins la nostra petita nació valenciana hi ha, per a fer-la encara més agradosa, la varietat que pot brindar la Naturalesa: hortes baixes, comarques isolades essencialment muntanyenques, mar besant la planura i mar besant el peu de la serralada.
En aquests que segueixen, he afegit el nom de l'autor diverses vegades:

Wordle: Enric Valor2

Wordle: Enric Valor3

Wordle: Enric Valor4

4 comentaris:

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Si agaféssim tota la seva obra i féssim un núvol d'etiquetes, segur que la llengua, el país i tants d'altres valors hi sortirien ben ressaltades.

fra miquel ha dit...

Jo tampoc conec l'obra d'Enric Valor. M'he assabentat gràcies als blogs.
Perquè si hagués de ser per les institucions valencianes no m'hauria arribat. Llegeixo al VilaWeb que la generalitat valenciana ha deixat passar aquest dia sense pena ni glòria. Cap acte, cap esment institucional per aquest defensor de la cultura del seu propi país...
Una abraçada

anirac ha dit...

hola,
jo he llegit les "rondalles valencianes"...que ja us podeu imaginar són un recull fet per ell de rondalles tradicionals,
una meravella!! :-)

Lectora corrent ha dit...

Els fragments que jo he llegit també m'han agradat molt.