dilluns, 14 d’abril del 2014

Rachel Carson i el 14 dabril

Rachel Carson (1907-1964)
Un dia com avui, 14 d'abril de 1964, va morir a Silver Spring (Maryland, EUA) Rachel Carson, la biòloga i escriptora nord-americana autora del llibre Primavera silenciosa, i d'altres llibres de divulgació. Com que he escrit moltes vegades sobres aquesta autora i el paper que la seva obra va tenir en les societats occidentals (i no solament occidentals; al Japó hi ha una mena de club o associació de persones admiradores de la seva obra), no torno a fer-ho avui, però posaré alguns enllaços per qui no la conegui i tingui interès a saber més coses sobre aquesta dona que va alertar el públic general sobre el perill de l'ús dels plaguicides sintètics, especialment del DDT.

- Tot reivindicant Rachel Carson (diari Ara, 13.04.2014). He volgut recordar Rachel Carson en la meva columna d'aquest mes i denunciar la impossibilitat de llegir en català el seu llibre, una obra que se segueix publicant i que ha estat traduïda a més de 30 llengües.
- No volem una "primavera silenciosa" (per al Max) (aquest blog, 10.04.2012)
- 50 anys d'un llibre que va canviar el món (aquest blog, 27.04.2012)
- La fuerza y la penetración de las ideas: Rachel Carson y Lynn Margulis (M. Piqueras, Quark, 26, 2002)
- La força de les paraules (M. Piqueras, Mètode, 26, estiu 2000)

Foto de Rachel Carson: Wikimedia Commons

1 comentari:

Joan ha dit...

Havia llegit alguna cosa sobre el tema del DDT però desconeixia completament la vida d'aquesta biòloga. Penso que és la mena de persones que ens hauriem de prendre com a model.
Moltes gràcies per compartir-ho.