dimecres, 27 d’abril del 2011

El 25 ja ha passat, però...

Sempre recordo la data del 25 d'abril de 1974, el dia de la revolució dels clavells, perquè aquell dia era a Portugal. Enguany,el 25 em trobava sota els efectes d'algun virus que m'ha deixat dos dies sense ganes de fer res més que estar-me al llit. Encara que ja hagi passat la data, vull deixar aquí el meu record d'un dia que vaig ser testimoni de fets històrics que en aquell moment no se sabia l'abast que podrien tenir.

Les persones que van viure aquella data, encara que fos a distància, segur que recordaran Grândola, vila morena, la cançó de José Afonso que van servir de senyal per confirmar que havia començat l'operació militar per derrocar la dictadura que hi havia a Portugal des del 1926:



Veure que Portugal havia pogut alliberar-se d'un règim dictatorial que tenia molt en comú al que tenia subjecta la resta de la península Ibèrica va obrir un raig d'esperança a aquest costat de la frontera.

Potser us interessarà:
- Revoluçao dos cravos (25.04.2010)
- La Revolució dels Clavells (25.04.2008)

2 comentaris:

Segona volta ha dit...

Gràcies per la cançó. l'altre dia ho comentava amb una portuguesa. ells celebren l'alliberació d'un dictador, i nosaltres una derrota!

Mercè Piqueras ha dit...

Hi ha encara un altre fet. A Portugal hi va haver una revolta que va ser pacífica i sense víctimes. Aquí hi va haver una "transició" que va tenir esdeveniments violents i fins i tot algunes morts.