dimarts, 12 de maig del 2009

Girona no és Barcelona, ni Barcelona és Girona

Avui m'he fixat en un anunci de RyanAir de viatges a Londres per 10 euros. Aquest és el preu bàsic de cada trajecte; després comencen a fegir-hi coses i al final pagues molt més. Això, però no ho diu l'anunci.

La realitat és que l'avió no va Londres, sinó a un aeroport que es troba a gairebé 50 km, en el poble de Stansted Mountfitchet, en el comtat d'Essex. No es pot dir que l'anunci engany perquè a la part superior sota unes lletres molt grans que diuen "LONDON", n'hi ha unes de molt més petites que diuen "Stansted". I al final de tot de l'anunci, en unes lletres minúscules --la típica lletra petita que no se sol llegir--, diu: "Salidas desde Barcelona (Girona)".

Doncs, no!; l'aeroport de Girona, que no sé si té nom, és de Girona, i les companyies que hi treballen no haurien de fer-lo passar per un aeroport de Barcelona. La ciutat de Girona es mereix que el seu nom figuri en lletres grosses en els anuncis de RyanAir i de qualsevol altra companyia. I que la gent hi vingui expressament a visitar-la. Especialment aquesta setmana en què, amb motiu del "Temps de flors", s'obren al públic molts espais privats o que, tot i ser en edificis públics, habitualment no són accessibles al públic general.

Però potser per a la gent de Girona és millor que no hi vingui massa gent. Festes i celebracions com la de "Girona, temps flors", quan tenen massa èxit acaben desvirtuades. He anat alguns anys a veure la Girona guarnida de primavera, però procuro fer-ho a primera hora del matí, abans que comencin a arribar les masses de turistes (como si jo no fos una turista més!) a través de les quals has d'anar obrint-te camí pels carrerons del Call.

Però tornant a RyanAir i els seus anuncis, si abans es podia dir --com a la guia Michelin-- que Girona "mérit le detour", ara que hi ha vols directes per anar-hi des de tants llocs, val la pena que la gent els aprofiti expressament per visitar-la i que no facin passar el seu aeroport pel segon aeroport de Barcelona.

1 comentari:

Teresa Bosch ha dit...

Crec que no fa gaire que l'ajuntament de Girona va advertir que retiraria les subvencions que li dóna o li donarà si no anomenava l'aeroport de Girona com a aeroport de Girona i no de Barcelona. La companyia va accedir-hi i es va disculpar, però, com tu dius, tot continua igual..