dissabte, 8 de novembre del 2008

Berlusconi, bocamoll número u

Són tots uns bocamolls. Sarkozy, Bush, Zapatero, Aznar, Rajoy... Qui no recorda alguna de les frases que molts polítics --i segurament també alguna política-- han dit, bé perquè creien que no hi havia cap micròfon que els captés, bé perquè no hi poden fer res per evitar-ho?

Berlusconi, però, és el bocamoll número u. No m'estranya que tants italians i italianes diguin d'ell que és un buffone.

Qualsevol de les tres accepcions de buffone del diccionari De Mauro li escauen:

1 TS stor., nelle corti medievali e rinascimentali, chi aveva il compito di far divertire il signore e i cortigiani con lazzi e facezie
2a AU estens., persona che volontariamente o involontariamente fa ridere: Roberto è il b. del gruppo, smettila di fare il b.
2b AU fig., chi si comporta senza serietà e dignità: quel politico è un b.


La definició 2b, però, sembla feta expressament per definir Berlusconi.

La darrera vegada que aquest senyor va pixar fora de test, fins a ahir (ves a saber què pot haver dit en les darreres vint-i-quatre hores), va ser en fer l'elogi d'Obama durant l'encontre que va tenir amb el president rus: diu Berlusconi que Obama "ho té tot per poder posar-se d'acord amb ell [amb el president rus, a qui Berlusconi senyala amb la mà] perquè és jove, guapo i està bronzejat. Penso que s'hi pot desenvolupar una bona col·laboració."

Escolteu la frase directament:

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Que fort, que fort, que fort!

Com aquella vegada que va instar els americans a implantar empreses a Itàlia, al·legant que les italianes que fan de secretàries són dones molt guapes.

Vergonya aliena!

Jo també he sentit que l'anomenen "Berlusclown".

Això sí: els germans italians sempre l'acaben votant...

merike ha dit...

Volíem mateix això com Berlusconi: EUROPEAN FOOD SAFETY AUTHORITY (EFSA) Estava fent campanya a favor d'Itàlia i deia: A Finlàndia no saben quin és pernil de Parma!! Odiem aquest home.